Naše dosavadní akce - 2000


listopad 2000, Amberg - Německo

1.11.2000 - Halloween

Původní kořeny tohoto svátku pocházejí ze Skotska a Irska z doby dávno před Kristem, kdy staříkeltové pořádali slavnosti spojené s bohem slunce a bohem smrti okolo 1.listopadu. Z 1.listopadu sepozději stal svátek všech svatých. Lidé věřili, že v předvečer tohoto svátku se duchové zemřelýchpotulují zemí. Slovo Halloween vzniklo právě z anglického "all saint's eve", předvečer všech svatých.Do Ameriky tuto tradici, spolu s výrobou lucerniček z vyřezávaných dýní, přinesli Skotové a Irové.Dnešní děti v USA Halloween používají hlavně k dobývání cukrovinek a páchání kanadských žertíků.A ze stejného důvodu jsme Halloween přejali i my. Zbývá dodat, že Halloween se obvykle slaví31.října.
účast : 5 (+3psi)

22.7.- 5.8.2000 - dovolená v Krkonoších

Krásná 14-ti denní dovolená v Rokytnici, při které jsme proběhali snadcelé Krkonoše. Pokud chcete vidět další obrázky a rozpis výletů, klikněte sem =>
účast : 3 a pes

Jestli chceš vidět hafo fotek, klikni sem !

17.6.2000 - Karlštejn 2000

- sobota. Sraz v 9.45 na Hlavním nádraží, vlakem jsme dojeli do Černošič. Vyrazili jsme z Černošic přes Vonoklasy, trochu jsme se zamotali okolo Karlíku, dali jsme si tam piknik a přes Mořinku jsme pokračovali na Karlštejn. Dovnitř jsme jen nakoukli a v restauračce pod hradem jsme pak spořádali perfektní gulášek a nalili do sebe pár piv. Celkem jsme urazili asi 20km. Do Prahy jsme se vrátili zase vlakem. End of file.
účast : 2 (bóže ...)

21.5.2000 - Back to the nature, aneb v ZOO jako doma

- neděle. Sraz v 10:00 před pokladnou. Účast byla jako obvykla mizivá, ale stejně to bylo pěkný. Courali jsme po ZOO asi 5 hodin, dokud tam nezačali proudit milióny rodinek po sobotním obědě. Nakonec jsme zapadli do nejbližší hospůdky a tam jsme taky skončili.
P.S.: Možná se to nezdá, ale na tý fotce je klokan !
účast : 2 (no co...)

29.4.2000 - Štěchovická tůra s buřtem

- sobota. Trasa asi 11 km, sraz na Andělu v 8.15 a autobusem jsme dojeli do Štěchovic. Odtud po modrém značení, pak po zeleném, okolo Ztracenky, přes Třebenice, kde jsme si dali pívo, pak přes Slapskou přehradu hurá nahoru na Rabyni a konečně hup k nám na chatu. Externista už tam na nás čekal. Ohníček, pár buřtíků, partička karet, kafíčko a procházka a před šestou hodinou hurá domů. K tomu jsem po celou dobu držel úžasně zábavné přednášky o historii míst, kudy jsme procházeli. Bylo to fajn.
účast : 4

22.4.2000 - Velikonoční pochod na Okoř

- sobota. Trasa 22km, start v 8.00. Šlo se z Divoké Šárky přes Nebušice, Horoměřice, Tuchoměřice, Malé Číčovice na Okoř. Rytířský souboje jsme prošvihli, ale bylo to taky pěkný. Tuhle akci jsme si vypůjčili, tak se omlouvám, že se o ní zmiňuji, jestli to někomu vadí.
účast : 3 a pes